Paaukok

Foie gras išgavimo praktika – barbariška. Kaip galime tai pakeisti?

Foie gras (liet. riebiosios kepenys) produkto išgavimo praktika – viena žiauriausių: pro žąsies ar anties stemplę grūdama guminė žarna arba metalinis vamzdis. Jais stipria srove, tiesiai į paukščio skrandį, tiekiamas didelis maisto kiekis, žymiai viršijantis natūraliu būdu suvartojamą maisto kiekį. Toks maitinimo procesas vykdomas tris kartus per dieną, todėl paukščiai vemia, gali prasidėti traukuliai bei plyšti skrandis. Dėl 10 kartų padidėjusių kepenų, prispaudžiami kiti jų organai, paukščiams tampa sunku vaikščioti bei kvėpuoti.

Prie barbariškų maitinimo metodų prisideda ir kitos ančių bei žąsų laikymo salygos: savo gyvenimus šie paukščiai praleidžia be vandens, kuriame, natūraliomis sąlygomis, praleistų didelę dalį savo laiko, saulės šviesos bei šviežio oro. Negalėdami patenkinti savo natūralių poreikių, paukščiai patiria didelį stresą bei frustraciją, todėl tampa agresyvūs.

Ši praktika jau uždrausta daugelyje Europos šalių, tarp kurių Čekija, Suomija, Danija, Vokietija, Italija, Norvegija, Liuksemburgas, Turkija bei Jungtinė karalystė. Tačiau Prancūzijoje, Ukrainoje, Belgijoje, Rumunijoje, Ispanijoje bei Vengrijoje pagaminta produkcija patenka į Lietuvos bei kitų šalių parduotuves ir restoranus.

Nors XXI a. toks elgesys su gyvūnais atrodo sunkiai suvokiamas, tai vis dar legalu. Tad prašome jūsų paskatinti verslus, remiančius foie gras gamintojų fermas, nustoti pardavinėti šį produktą. Tai galite padaryti pasirašę šią peticiją

Ačiū! 

Padėk mums padėti gyvūnams

15 € 40 € 5 € kita suma

Gauk naujienas į pašto dėžutę!

Prisijunk prie tūkstančių žmonių, kurie domisi gyvūnų apsaugos situacija Lietuvoje ir prenumeruok mūsų naujienlaiškį.

×

Patinka tai, ką skaitai?
Užsiprenumeruok naujienlaiškį.