Dirbame su restoranais, kad juose būtų daugiau augalinio maisto.

auGalybė

Vis daugiau žmonių renkasi augalinę mitybą. Tokia mityba populiarėja tarp įvairaus amžiaus žmonių: nuo jaunimo iki senjorų. Priežasčių tam yra daug – vieni tokį gyvenimo būdą renkasi dėl empatijos gyvūnams, kiti – dėl sveikatos, treti – dėl ekologijos ar religinių įsitikinimų, o kai kurie ir dėl visų šių priežasčių kartu.

Kampanija auGalybė siekiame paskatinti kuo daugiau restoranų įtraukti augalinius patiekalus į savo valgiaraščius. Tebūnie auGalingas maistas skanus, kokybiškas, populiarus ir lengvai prieinamas! Taip visi, tiek maisto tiekėjai, tiek vartotojai, prisidėsime prie maistui suvartojamų gyvūnų skaičiaus mažinimo ir Lietuvos visuomenės sveikatos problemų sprendimo.

Plačiau apie kampaniją – pasirinkite:

Rinkis auGalingai!

Siūlome pasinerti į naujų skonių nuotykius ir, kai tik galite, rinktis patiekalus iš augalų. Taip pagal galimybes prisidėsite prie atsakingo vartojimo – aplinkos ir gyvūnų saugojimo, savo sveikatos puoselėjimo bei remsite atsakingus maisto tiekėjus!

auGalybės restoranų sąrašą ir žemėlapį rasite čia

Jau 102 auGalybės restoranai visoje Lietuvoje

Lipdukas su projekto logotipu ant maitinimo įstaigos durų užtikrina, kad joje rasite bent keletą patiekalų ir gėrimų, kurie bus 100 % augaliniai.

Nori padėti auGalybei plėstis?

  1. Žinai restoraną, kuris turi puikių augalinių patiekalų, bet kažkodėl dar nematai jo mūsų restoranų sąraše? Rekomenduok!
  2. Norėtum prisidėti didinant augalinio maisto pasirinkimą Lietuvoje? Esi komunikabilus ir mielai išbandytum derybas su restoranais, o gal puikiai fotografuoji ar rašai šmaikščius tekstus? Užsiregistruok į mokymus savanoriams!

auGalybė Jūsų restorane

Norėtume Jus paskatinti įtraukti daugiau augalinių (veganiškų) patiekalų į savo meniu. Šis Jūsų sprendimas padidintų potencialių klientų ratą ir jų lojalumą, maža to, padėtų tausoti aplinką bei išsaugoti daugiau gyvūnų, o taip pat leistų žengti koja kojon su naujausiomis pasaulinėmis restoranų verslo tendencijomis.

Turiu klausimų / noriu prisijungti

56 % lietuvių restoranuose teigia dažnai besirenkantys ne mėsiškus patiekalus.

— 2016 m. reprezentatyvi apklausa, UAB „Vilmorus“ duomenys

Kodėl augalinis maistas yra vertas dėmesio?

Veganiškas maistas skirtas visiems!

Daržovės, grūdai ir kiti augaliniai produktai yra pagrindinis mitybos elementas. Tai lengvai virškinamas, reikalingas ir skanus maistas! Vis daugėja žmonių, mažinančių gyvūninių produktų vartojimą dėl sveikatos priežasčių, o taip pat siekdami sulieknėti.

Augalinis maistas = mažiau alergenų

Jis nekenkia žmonėms, negalintiems vartoti pieno, kiaušinių, medaus, žuvies ir vėžiagyvių, todėl tinka platesniam ratui vartotojų.

Veganai – itin lojalūs klientai

Vartotojų grupių tyrimai rodo, kad veganai ypač linkę dalintis informacija su draugais ir bendruomene, yra aktyvūs socialiniuose tinkluose. Taip pat, jie dažnai laikomi autoritetais, kai kalbama apie mitybą, sveikatą, ekologiją bei gyvūnų apsaugą.

Vegetaro veto teisė

Jeigu draugų kompanijoje yra bent vienas vegetaras ar veganas, dažniausiai grupė prisitaikys prie to žmogaus ir rinksis vietą, kur pavalgyti galėtų ir ji(s), todėl turėti bent kelis augalinius patiekalus verta.

Vis dar svarstote?

Džiaugiamės, kai Jūsų restoranui gerai sekasi, tad kiekviename projekto žingsnyje esame pasiruošę padėti: konsultuojame patiekalų kūrėjus ir virėjus, rengiame degustacijas, teikiame grįžtamąjį ryšį, profesionaliai fotografuojame augalinius patiekalus, rekomenduojame auGalybės restoranus savo puslapio sekėjams, minime juos žiniasklaidoje. Jei iškyla sunkumų su augalinio maisto receptūra – mielai padėsime pakeisti turimą ar sukurti visiškai naują receptą, subalansuotą būtent Jūsų restorano meniu. Nuostabiausia, kad dalyvavimas kampanijoje restoranams nieko nekainuoja, nors reklamos atneša nemažai.

Turiu klausimų / noriu prisijungti

Gauk naujienas į pašto dėžutę!

Prisijunk prie tūkstančių žmonių, kurie domisi gyvūnų apsaugos situacija Lietuvoje ir prenumeruok mūsų naujienlaiškį.