Veganiško maisto paieškos mieste
Labas!
Jei, kaip ir daugelis kitų, gyveni užimtą, įtemptą miestietišką gyvenimą, tikėtina, kad kavinėse valgai ne ką rečiau nei namie. Tad greičiausiai jau susidūrei su veganiško maisto paieškomis mieste.
Viskas paprasčiau, kai žinai, ko ieškoti ir kur ieškoti.
auGalybė
Ši kampanija yra tikras išsigelbėjimas mėgstantiems valgyti mieste. Ją vykdantys „Tuščių narvų“ aktyvistai derasi su restoranais, kad jų valgiaraščiuose atsirastų daugiau skanesnio ir įvairesnio auGalingo maisto. Todėl maitinantis auGalingai, nebūtina eiti vien į vegetariškus ir veganiškus restoranus. Veganiškų patiekalų lengvai atrasi daugelyje įprastų vietų.
auGalybei priklauso gyva galybė įvairių vietų – šeimos restoranas (NAMAI), greito maisto užkandinės (Doda, Ridikas), rafinuotas restoranas Druskininkuose (Toli Toli), ledainė (Ice Dunes), picerijos (400 laipsnių; Mamma pizza, Arenapizza); spurginės (Holy donut), kepyklėlės (Beigelistai, Beigelių krautuvėlė, Mindaugo kepykla), nostalgiška desertinė (Chaika), kavinės (Tastemap, Guru Cafe, Coffee1, Elska Coffe, Kavos virėjai), prabangus fine dining restoranas (Sweet Root) įvairių pasaulio šalių maisto restoranai: azijietiško (Delta mityba, Pitarija Fire Place), Artimųjų Rytų (Zatar, Laziz, Leyla, Tarbushi), japoniško (Rise, Miyako), indiško (Balti drambliai, Moksha, Ajurvedinė virtuvė, Radharanė, Blue lotus), kiniško (Leaye, Devyni drakonai), vietnamietiško (Saigon) ir kiti.
Daugiausia restoranų ir kavinių – sostinėje ir Kaune, tačiau jau pasiekėme ir kitus Lietuvos miestus. Visas „auGalybės“ restoranų sąrašas (o taip pat ir jų žemėlapis) – čia: http://www.augalybe.lt
Visas naujienas rasite auGalybės Facebook paskyroje: http://www.fb.com/auGalybe
Žinoma, kartais tenka dėl kompanijos užsukti į restoraną, kuris kol kas, deja, nesipuikuoja „auGalybės“ sąraše. Nenusimink, nes vis daugiau net ir prie auGalybės nespėjusių prisijungti restoranų turi veganiškų patiekalų! Pavyzdžiui, vilniečių ir klaipėdiečių pamėgtame bare „Bukowski“ yra veganiškų dešrainių ir suktinių, daugelis kitų barų taip pat nevengia veganiškų užkandžių, drąsiai galime rekomenduoti ir Azijos virtuvės restorano „Kinza“ augalinius patiekalus, picerijos ima naudoti veganišką sūrį (pvz. „Casa La Familia”, „Jurgis ir Drakonas”), be to, netgi kai kuriose kebabinėse jau atsiranda galimybių gauti falafelių kebabą ir išsirinkti veganišką padažą. Jei aiškiai pažymėto auGalingo patiekalo meniu nematai, improvizuok: galbūt ant makaronų su daržovėmis galima paprašyti nebarstyti parmezano ar kitaip lengvai pakeisti neveganišką patiekalą veganišku? Galiausiai, leisk kavinės ar restorano personalui suprasti, kad norėtum pas juos išvysti daugiau augalinių pasirinkčių – galbūt matydamos poreikį maitinimo įstaigos atsižvelgs į Tavo pageidavimus!
Kitos išeitys valgant mieste ar darbe
Priešpiečių dėžutė gali tapti artimiausiu draugu, nesvarbu, ką į ją įsimesi: tingų-bet-sveiką papjaustytų morkų ir paprikos juostelių rinkinuką, bananą, datulių ir kelias vynuoges, sumuštinį su humusu, ir daržovėmis, salotų, ar, kaip įprasta, su sūriu ir dešra, tik augaliniais, o gal net visą porciją namuose gaminto veganiško plovo!
Jeigu to dar nepadarei, labai rekomenduojame atsisiųsti mūsų naująjį auGalingos mitybos gidą. Jame rasi ir išsamų augalinių produktų sąrašą: https://www.tustinarvai.lt/leidiniai#augalingos-mitybos-gidas-2018
Paremk kovą už gyvūnus

O ką padarysi dabar?

Tu gali jiems padėti
Paremk kovą už gyvūnus
Tavo parama – labai svarbi. Ji padės užtikrinti, kad kova už gyvūnus nesustos tol, kol gyvūnai kentės Lietuvos pramoninėse fermose.